VIKTIG! Økonomien og kvaliteten vår er truet - hjelp oss å si fra før det er for sent!

Vi oppfordrer ALLE foreldre til å delta i nasjonal dugnad for å stoppe regjeringens forslag om kutt i pensjonstilskuddet til private barnehager. Kuttet vil få svært alvorlige konsekvenser for kvaliteten og muligheten for videre drift av private barnehager i Norge, også Kardemomme. Hjelp oss å stoppe regjeringens forslag før det er for sent! Delta i dugnaden 19. november!

Hjelp oss i kampen for likebehandling av barn og barnehager

Alle barn er like mye verdt. Regjeringen vil nå kutte flere hundre millioner kroner i tilskudd til barn i private barnehager. Dette vil få alvorlige konsekvenser. Les her hva du kan gjøre i kampen for å stoppe kuttene. 

Saken på en-to-tre

  1. Regjeringen vil kutte tilskuddet til pensjon for private barnehager med til sammen 350 millioner kroner. Dette på toppen av et allerede vedtatt kutt på 245 millioner kroner. 
  2. Private barnehager er fra før i en svært krevende økonomisk situasjon, med rekordmange barnehager som drifter i underskudd.
  3. Barnehagene frykter at de ikke har økonomi til å overleve kuttene. De er alvorlig bekymret for fremtiden til de private barnehagene.

Hvilke konsekvenser får dette?

  • Kutt i bemanning og vikarbruk.
  • Kutt i leker og utstyr.
  • Kutt i kompetanseheving.
  • Kutt i turer og aktiviteter for barna.
  • Kutt i vedlikehold.
  • Kutt i pensjon for ansatte.
  • Nedleggelser.

Hva kan du gjøre? 


Støtt saken digitalt! 

Delta på Facebook-arrangementet: Nasjonal markering for likebehandling av alle barn i barnehager.

Lik og del også videoen på egen facebookside og oppfordre alle til å delta.

OG bli med i foreldregruppen på Facebook. Gruppen er startet av to foreldre, og de beskriver gruppen slik:

JA til likebehandling av barna våre! 

Blir du med og støtter barnehagene i kampen for likebehandling av alle barn? Bli med i gruppen!

Vi er foreldre som står bak denne gruppen og initiativet kommer fordi vi ser at fremtiden for våre barnehager kan være truet.

Vi har valgt våre barnehager fordi det passet våre familier best. Vi mener regjeringen må finne andre steder å kutte enn i tilbudet barna våre.

Gå til Facebookgruppen


Send en e-post til kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget. Klikk på knappen og du får opp forslag til tekst, som du selv tilpasser. Husk å signere med ditt navn til slutt i e-posten.

Send en e-post

Send gjerne en kopi også til stortingsrepresentantene fra ditt fylke.


Skriv et leserinnlegg til din lokalavis, der du oppfordrer lokale politikere til å engasjere seg mot kuttene til private barnehager, og for likebehandling av alle barn i alle barnehager. 

Skriv om konsekvensene for din barnehage, og aspektene som engasjerer deg mest. Det er din stemme som skal bli hørt. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål om fakta i saken. Spørsmål kan sendes info@pbl.no.

Se også tidligere innlegg fra foreldre i Langøy Friluftsbarnehage og fem gode grunner til at det er feil å kutte i barnehagenes pensjonstilskudd.