Velkommen til Kasper

På Kasper er de eldste barna samlet. Vi er 18 barn fra 4-6 år og 4 voksne. Barna er fulle ev energi, kreativitet og lærelyst. På avdelingen har vi et eget rom for fysisk aktivitet med ribbevegg, sklie, madrasser, puter og båt. Vi har også en egen lesekrok og barna er glade i å bli lest for og å titte i bøker. Musikk, dans og å spille på instrumenter er gøy, og barna her er blitt så store at de både kan spille brettspill og kortspill. Vi leker også gjerne med dyr, biler, zoobklosser, tog, kapplaklosser eller lego. På avdelingen er det en hems som innbyr til spennende lek eller til ro og hvile. Under hemsen har vi vår egen café og her kan vi selge og kjøpe mye god mat. 

I tillegg har vi et kreativt rom hvor barna selv kan finne frem blant annet maling, tegnesaker, leire, perler, garn, papir, vever, sakser og lim til ulik skapende aktiviteter. Her kan vi også leke og bli kjent med bokstaver og tall. Det er spennende å finne sin egen bokstav og oppdage hvordan ord blir til. Kasperbarna er glade i å dra på tur og har en fast turdag i uken. Det er hyggelig å dra mange sammen på tur og det styrker fellesskapet. Vi drar gjerne både til skogen, til sjøen, museer, teatre eller rundt i nærmiljøet. 

Barna som skal begynne på skolen har det siste året i barnehagen en egen førskoleklubb som heter Maxi-klubben. Her har de skoleforberedende aktiviteter og samtaler rundt forventninger til hvordan det er å gå på skolen. Det er stas å få være eldst i barnehagen og Maxibarna gleder seg til overnatting i barnehagen og Maxishow på sommerfesten, som har blitt en fast og fin tradisjon i kardemomme.