Tur i nærmiljøet

Småbarnsavdelingen i Kardemomme barnehage, Jonatan, har turdag på tirsdager. Jonatanbarna er veldig glade i å komme seg på tur og vi er heldige som har spennende turmuligheter i nærmiljøet vårt.

Denne uken gikk turen først til fotballbanen som ligger rett utenfor gjerdet vårt. Barna løp og lekte med baller. Deretter gikk turen videre til Kampen økologiske barnebondegård. Barna øver på å gå på tur, istedet for å sitte i vogner, og de aller fleste synes det er gøy å klare selv! På bondegården var det spennende å klappe kaninen og se på hestene. Andre fine turmuligheter i nærmiljøet er Botanisk hage, parker og lekeplasser. Vi erfarer også at turen blir til mens vi går og at målet ikke alltid er det viktigste. Noen ganger treffer vi en katt, det kan være spennende å se hva som foregår på en byggeplass eller hoppe i sølepytter. Vi gleder oss til turdager og er glade for at vi har et variert nærmiljø:)

 

Barnehagen skal bidra til kunnskap om og erfaring med lokale tradisjoner, samfunnsinstitusjoner og yrker slik at barna kan oppleve trygghet i nærmiljøet (KD, 2017).